Află de ce este bine să mănânci broccoli

1 2 jpg jpeg

Frecvent ├«nt├ólnit─â, osteoartrita poate cauza distrugerea cartilajelor, a articula┼úiile, dar ┼či a oasele, provoc├ónd durere, dar afect├ónd ┼či mobilitatea.

├Än cadrul studiului realizat pe cobai, oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea de Est din Marea Britanie au observat c─â sulforafanul, compus care se g─âse┼čte ├«n broccoli, este cel care ajut─â la ├«ncetinirea distrugerii cartilajului.

Mai exact, compusul poate bloca enzimele care duc treptat la distrugerea cartilajului, a articula┼úiilor, dar ┼či a oaselor.

Concluzia studiului este confirmat─â ┼či de rezultatele cercet─ârilor anterioare, care au eviden┼úiat c─â sulforafanul are propriet─â┼úi antiinflamatorii ┼či anticancer.

Pentru a fi siguri de descoperire, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au realizat un alt studiu la care au participat aproximativ 40 de persoane care sufereau de osteoartrit─â ┼či care urmau s─â sufere o interven┼úie pentru a u┼čura simptomele bolii. Pe perioada celor dou─â s─âpt─âm├óni ├«nainte de opera┼úie participan┼úii au consumat broccoli.

,,Este foarte important c─â am g─âsit solu┼úia pentru ├«ncetinirea dezvolt─ârii osteoartritei. De┼či boala nu dispare, pentru pacien┼úi este de mare ajutor ca simptomele s─â fie reduse", a afirmat Ian Clark, cercet─âtor la Universitatea de Est din Marea Britanie.

Concluziile studiului au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ,,Artrita ┼či ReumatismulÔÇŁ.