Află de ce este bine să mănânci broccoli

1 2 jpg jpeg

Frecvent întâlnită, osteoartrita poate cauza distrugerea cartilajelor, a articulaţiile, dar şi a oasele, provocând durere, dar afectând şi mobilitatea.

În cadrul studiului realizat pe cobai, oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Est din Marea Britanie au observat că sulforafanul, compus care se găseşte în broccoli, este cel care ajută la încetinirea distrugerii cartilajului.

Mai exact, compusul poate bloca enzimele care duc treptat la distrugerea cartilajului, a articulaţiilor, dar şi a oaselor.

Concluzia studiului este confirmată şi de rezultatele cercetărilor anterioare, care au evidenţiat că sulforafanul are proprietăţi antiinflamatorii şi anticancer.

Pentru a fi siguri de descoperire, oamenii de ştiinţă au realizat un alt studiu la care au participat aproximativ 40 de persoane care sufereau de osteoartrită şi care urmau să sufere o intervenţie pentru a uşura simptomele bolii. Pe perioada celor două săptămâni înainte de operaţie participanţii au consumat broccoli.

,,Este foarte important că am găsit soluţia pentru încetinirea dezvoltării osteoartritei. Deşi boala nu dispare, pentru pacienţi este de mare ajutor ca simptomele să fie reduse", a afirmat Ian Clark, cercetător la Universitatea de Est din Marea Britanie.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Artrita şi Reumatismul”.