Află cum sunt afectaţi copiii născuţi de mame obeze

1 2 jpg jpeg

Legătura dintre greutatea unei femei însărcinate şi durata de viaţă a copilului este îngrijorătoare, consideră experţii britanici, ţinând cont de creşterea dramatică a numărului de persoane obeze din întreaga lume.

Potrivit celui mai nou studiu în domeniu, adulţii de vârstă mijlocie, care au avut mame obeze în timpul sarcinii sunt mai expuşi riscului de a muri de tineri.

Mai mult, persoanele în cauză prezintă un risc mai crescut de a dezvolta probleme cardiovasculare severe, care le pot provoca decesul.

Studiul, bazat pe date cu privire la sănătatea a peste 37.000 de persoane, monitorizate începând cu anul 1950 şi până în anul 1976, nu furnizează explicaţii clare legate de modul cum influenţează greutatea femeii din timpul sarcinii viitorul copil, respectiv adult. Moştenirea genetică ar putea juca un rol important în această situaţie.

Rezultatele acestui studiu amplu, însă, acuză şi condiţiile nefavorabile din uter, care ar putea provoca efecte adverse asupra copiilor, multe decenii după naştere.

Din cercetarea efectuată de experţii britanici de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, mamele obeze au avut un indice de masă corporală egal cu 30 sau mai mare.