Află cum poţi consuma mai puţină sare!

2 jpg jpeg

La cercetarea, realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, SUA, au participat în primă fază 55 de persoane care au urmat timp de patru săptămâni o dietă săracă în sodiu (sarea este principală sursă de sodiu din alimentaţie).

Apoi, în cea de-a doua parte a studiului o parte dintre voluntari au folosit la prepararea mâncururilor timp de cinci luni mai multe condimente, reducând astfel cantitatea de sare. Restul de participanţi au fost sfătuiţi să consume şi ei mâncăruri cu mai puţină sare.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii care au folosit condimente au consumat o cantitate mult mai mică de sare, spre deosebire de celelalte persoane, iar obiceiul a devenit unul permanent.

,,Condimentele picante şi verdeţurile proaspete şi uscate sunt de mare ajutor când vine vorba de reducerea consumului de sare. Această strategie este mai mult decât importantă având în vedere că un număr tot mai mare de persoane consumă o cantitate mare de sare, mai ales că ea se găseşte şi în multe produse pe care le cumpărăm din comerţ”, a afirmat Cheryl Anderson, profesor la Departamentul de medicină Preventivă de Familie a Universităţii din California.