Află cu cât scade riscul de cancer de sân alăptatul!

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii sus┼úin c─â dup─â ┼ča┼če luni ├«n care mama al─âpteaz─â ┼čansele de apari┼úie a acesti boli scad. Rezultatele cercet─ârii, la care au participat aproape 37.000 de femei, au ar─âtat c─â participantele care nu au al─âptat au fost cele care aveau un risc mai mare s─â sufere de cancer de s├ón.

Mai exact, riscul se reduce cu 10% la cele care au al─âptat timp de jum─âtate de an ┼či cu 20% ├«n cazul cancerului mamar triplu negativ (forma care avanseaz─â cel mai rapid ┼či care este greu tratabil─â).

Explica┼úia pentru care riscul de cancer mamar este mai mic este c─â al─âptarea scade nivelul de estrogen, hormonul care are leg─âtur─â cu apari┼úia acestei boli. ├Än plus, unii speciali┼čti sus┼úin c─â procesul de lacta┼úie stopeaz─â formarea celulelor canceroase.

,,Cel mai important este c─â al─âptarea mic┼čoreaz─â riscul de apari┼úie a cancerului mamar triplu negativ, form─â foarte periculoas─â. El are aceast─â denumirea deoarece este rezistent la trei tipuri de tratamente oncologiceÔÇŁ, a afirmat Graham Colditz, cercet─âtorul care a prezentat concluziile studiului la Simpozionul de Cancer Mamar din Texas.