Află cu cât scade riscul de cancer de sân alăptatul!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că după şaşe luni în care mama alăptează şansele de apariţie a acesti boli scad. Rezultatele cercetării, la care au participat aproape 37.000 de femei, au arătat că participantele care nu au alăptat au fost cele care aveau un risc mai mare să sufere de cancer de sân.

Mai exact, riscul se reduce cu 10% la cele care au alăptat timp de jumătate de an şi cu 20% în cazul cancerului mamar triplu negativ (forma care avansează cel mai rapid şi care este greu tratabilă).

Explicaţia pentru care riscul de cancer mamar este mai mic este că alăptarea scade nivelul de estrogen, hormonul care are legătură cu apariţia acestei boli. În plus, unii specialişti susţin că procesul de lactaţie stopează formarea celulelor canceroase.

,,Cel mai important este că alăptarea micşorează riscul de apariţie a cancerului mamar triplu negativ, formă foarte periculoasă. El are această denumirea deoarece este rezistent la trei tipuri de tratamente oncologice”, a afirmat Graham Colditz, cercetătorul care a prezentat concluziile studiului la Simpozionul de Cancer Mamar din Texas.