Află cine este mai afectat de hipertensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical ,,Wake Forest” din SUA au descoperit pentru prima dată diferenţe semnificative în privinţa cauzelor care duc la apariţia hipertensiunii arteriale.

La cercetarea, publicată în jurnalul ,,Progresele Terapeutice în Bolile Cardiovasculare”, au participat 100 de bărbaţi şi 53 de femei mai în vârstă care nu luau tratament pentru hipertensiunea arterială.

În urma mai multor serii de teste, specialiştii au observat că femeile suferă cu 30-40% mai mult decât bărbaţii de probleme cardiovasculare, deşi la ambele sexe aceste boli sunt cauzate de tensiune arterială mărită.

În plus, cercetătorii au descoperit la femei diferenţe semnificative ale sistemului cardiovascular. Ele ţin de tipurile şi nivelurile de hormoni, dar şi de modul în care se reglează tensiunea arterială.

,,Acesta este primul studiu care consideră că tratamentul antihipertensiv trebuie recomandat şi în funcţie de sexul persoanei. Având în vedere că hipertensiunea este mai periculoasă pentru femei, specialiştii trebuie să ţină cont de mai mulţi factori atunci când pun un diagnostic şi prescriu tratament pentru tensiunea mărită”, a precizat Carlos Ferrario, cercetător la Centrul Medical ,,Wake Forest” .