Afl─â ce vitamin─â are grij─â de s─ân─âtatea creierului!

2 jpg jpeg

├Än schimb, includerea ├«n diet─â a alimentelor care con┼úin cantit─â┼úi mari din aceast─â vitamin─â ajut─â la ├«mbunt─â┼úirea memoriei, dar ┼či a puterii de concentrare.

Explicaţia este una simplă: deficienţa de vitamina E poate face ca nutrienţii care asigură sănătatea cerebrală să nu mai ajungă la nivelul creierului, ceea ce face ca celulele cerebrale să nu mai funcţioneze la capacitate normală.

Speciali┼čtii sus┼úin c─â putem evita deficien┼úa de aceast─â vitamin─â dac─â includem ├«n alimenta┼úie uleiuri, cum este cel de m─âsline, migdale, avocado ┼či semin┼úe de floarea-soarelui.

┼×i rezultatele altor studii anterioare au ar─âtat c─â exist─â o leg─âtur─â ├«ntre lipsa de vitamina E din organism ┼či predispozi┼úia pentru Alzheimer.

,,Vitamina E este necesar─â cu at├ót mai mult cu c├ót poate preveni deteriorarea celulelor de la nivelul creierului. Nu po┼úi construi o cas─â f─âr─â materialele necesare ÔÇô a┼ča este cu ┼či cu vitamina E, f─âr─â ea s─ân─âtatea creierului nu poate fi men┼úinut─âÔÇŁ, a afirmat Maret Traber, profesor la Universitatea de Stat din Oregon, SUA.

Concluziile cerct─ârii au fost publicate ├«n ,,Journal of Lipid ResearchÔÇŁ.