Află ce trebuie să faci ca să dormi bine!

1 2 jpg jpeg

Intensitatea activităţii fizice influenţează în mare măsură calitatea somnului, se arată în cercetarea efectuată de Fundaţia Naţională a Somnului din SUA.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat 1.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 23 şi 60 de ani.

Aproape 65% dintre persoanele care obişnuiau să facă sport seara aveau o calitate bună a somnului în comparaţie cu 39% dintre cei care nu obişnuiau să facă mişcare înainte de culcare. Toţi participanţii la studiu au avut un somn de şapte ore pe noape.

Sondajul a arătat şi o legătură directă între intensitatea exerciţiilor şi calitatea somnului. După gradul de intensitate, activitatea fizică a fost împărţită în: uşoară (mers), moderată (yoga, tai chi) sau viguroasă (alergare, ciclism, înot).

Cu cât exerciţiile practicate erau mai intense, cu atât somnul era mai bun. Spre deosebire de cei care fac sport înainte de culcare, sedentarii pot avea probleme precum apneea, o complicaţie care poate duce la oprirea respiraţiei în timpul somnului.