Afl─â ce tip de muzic─â stimuleaz─â memoria!

1 2 jpg jpeg

├Än urma mai multor analize, oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, au ajuns la concluzia c─â ascultarea acestui tip de muzic─â ├«mbun─ât─â┼úe┼čte activitatea genelor care sunt implicate ├«n secretarea hormonului dopamin─â (regleaz─â starea de spirit ┼či emo┼úiile), ├«n neurotransmisia sinaptic─â, ├«n procesul de ├«nv─â┼úare ┼či de memorare.

De asemenea, speciali┼čtii spun c─â muzica clasic─â aduce beneficii ┼či ├«n cazul genei care este responsabil─â de boala Parkinson.

├Än cadrul cercet─ârii, participan┼úii au fost pu┼či s─â asculte muzic─â de Mozart, timp ├«n care le-a fost analizat─â ┼či activitatea genelor implicate ├«n producerea dopaminei ┼či a procesului de memorare.

Astfel, rezultatele ob┼úinute au ar─âtat c─â acest tip de muzic─â aduce beneficii ├«n cazul ├«nv─â┼úatului, ├«mbun─ât─â┼úe┼čte memoria ┼či aduce beneficii persoanelor care sufer─â de Parkinson.

,,Efectele pozitive ale muzicii clasice sunt mult mai evidente ├«n cazul persoanelor care au mai ascultat acest tip de muzic─â ┼či ├«nainte. Important este ca aceast─â descoperire s─â fie folosit─â pe viitor pe post de terapie pentru a ajuta persoanele care studiaz─â sau cele care sufer─â de ParkinsonÔÇŁ, a afirmat Irma Jarvela, cercet─âtor ┼čef la Universitatea din Helsinki.