Află ce tip de băutură poate ameliora mahmureala

1 2 jpg jpeg

Specialiştii din China au analizat pe parcursul studiului 57 de băuturi, de la cele pe bază de ceai, cele calde cu plante, până la cele carbogazoase cu lămâie.

În primă fază, ei au decis să analizeze ce băutură a cauzat starea de mahmureală, dar şi cum organismul procesează alcoolul ajungând la starea de greaţă, fie cea de vomă.

Când se consumă alcool, ficatul eliberează o enzimă cunoscută sub numele de alcool dehidrogenază (ADH), care descompune alcoolul în substanţa chimică numită acetaldehidă.

Pentru a vedea ce băutură are efect direct în cazul mahmurelii, specialiştii au testat cele 57 de băuturi cu ajutorul participanţilor.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că băuturile carbogazoase care conţineau lămâie au fost şi cele care au adus cele mai multe beneficii.

,,Rezultatele obţinute au arătat încă o dată că băuturile pe bază de plante aduc beneficii sănătăţii, dar nu şi în cazul stării de mahmureală. Dintre băuturi, sucurile carbogazoase cu lămâie sunt cele care pot aduce schimbării la nivelul enzimei ADH, ceea ce ameliorează simptomele mahmurelii”, a precizat Edzard Ernst, profesor de medicină la Universitatea Exeter din Marea Britanie.