Află ce riscă bărbaţii care trec printr-un divorţ!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii au ajuns la concluzia că bărbaţii care trec printr-un divorţ au un risc mai ridicat să devină dependenţi de băuturi alcoolice sau substanţe ilegale, să sufere de depresie, fie să de izoleze din punct de vedere social.

La cercetarea, publicată în Jurnalul Sănătăţii Bărbaţilor, au participat mai multţi bărbaţi trecuţi de 45 de ani care erau divorţaţi.

La vizitele medicale periodice, cercetătorii au observat că aceştia se plângeau de dureri abdominale, de stări de insomnie, dar şi alte probleme de sănătate.

Analizând comportamentul alimentar, specialiştii au mai observat că participanţii obişnuiau să consume alcool în cantităţi mari, fiind mai puţin atenţi la alimentaţie, activitatea fizică sau programul de odihnă. Mai mult, ei aveau o stare continuă de iritabilitate faţă de colegi, dar şi de ceilalţi membrii ai familei.

,,Deşi bărbaţii sunt mai duri şi mai puternici, de fapt ei sunt mai vulnerabili în faţa unei traume, cum este şi divorţul. Fiind afectat în mod negativ de această despărţire oficială, bărbaţii ajung să fie diagnosticaţi cu diverse probleme de sănătate”, a precizat Ridwan Shabsigh, profesor la Universitatea ,,Cornell” din SUA.