Află ce reduce riscul de cancer de prostată!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părere orgasmul este factorul cheie care reduce predispoziţia pentru acest tip de cancer în cazul reprezentanţilor de sex masculin.

Cerctătorii susţin că ejaculările frecvente ajută la înlăturarea compuşilor din organism care pot favoriza apariţia cancerului prostatic.

O altă teorie a oamenilor de ştiinţă spune că prin ejaculare se dezvoltă celule noi, ceea ce scade riscul ca cele deja existente să devină maligne.

În cadrul cercetării, specialiştii au examinat mai mulţi bărbaţi, frecvenţa lor în ceea ce priveşte ejacularea, dar şi predispoziţia pentru cancerul de prostată.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 de ani care ejaculează în medie de 21 de ori pe lună au un risc cu 22% mai redus de a fi diagnosticaţi cu cancer de prostată.

În schimb, dacă bărbaţii ejaculează mai rar şi predispoziţia pentru acest tip de cancer este mai mare.

„Rezultatele obţinute în urma cercetării sunt încurajatoare, dar asta nu înseamnă că viaţa sexual activă este suficientă pentru a reduce riscul de cancer de prostată“, a precizat Jennifer Rider, profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii Harvard.

Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul a întâlnirii anuale a Societăţii Americane de Urologie.