Află ce poate influenţa frecvenţa actelor sexuale!

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă după ce au analizat mai multe de 210.000 de chestionare completatate de femei care erau active sexual, se aflau la vârsta fertilă, din 47 de ţări din lume.

În cadrul studiului, participantele au fost întrebate câte de active erau din punct de vedere sexual, dacă erau implicate în relaţii stabile, dar şi dacă foloseau metode de contracepţie.

Astfel, rezulatele obţinute în urma analizelor au arătat că mare dintre parte participante erau active sexual, dar mai des făceau sex cele care obişnuiau să folosească diferite metode contraceptive, spre deosebire de cele care nu se protejau.

„Ne dorim ca femeile să aibă o viaţă sexual activă, sănătoasă, diferenţele fiind doar cele ce ţin de folosirea metodelor de contracepţie. Dacă ajungem să cunoaştem cum poate influenţa folosirea sau nu a unei metode de contracepţie frecvenţa actelor sexuale, atunci putem să ştim dacă apar din timp probleme de fertilitate şi cum se poate interveni medical atunci când este cazul“, a afirmat Suzanne Bell, autoarea studiului şi cercetătoare la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii „Johns Hopkins“, SUA.