Află ce obicei creşte şansele de concepere pentru femei

1 2 jpg jpeg

Rezultatele obţinute au arătat că un alimentele consistente consumate la primele ore ale dimineţii, spre deosebire de prânz sau de seara aduc beneficii în cazul femeilor care care suferă de sindromul ovarelor polichistice şi întâmpină dificultăţi de concepere.

Faptul că alimentele săţioase sunt consumate dimineaţa ajută la reglarea insulinei, a testosteronului, dar şi a altor hormoni care pot avea efect negativ asupra procesului de concepere. Mai mult, consumarea alimentelor consistente duce al scăderea nivelului de hormon masculin la jumătate.

La cercetarea, realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Hebrew din Ierusalim, au participat timp de 12 săptămâni 60 de femei.

Participantele aveau vârsta cuprinsă între 25 şi 39 de ani, iar indicele de masă corporală era mult redus din cauza sindromului ovarelor polichistice.

După ce au fost împărţite în două grupuri, participantele au consumat aproximativ 1.800 de calorii pe zi. În timp ce unul dintre grupuri consuma în jur de 980 de calorii la micul dejun, celălalt consuma alimentele consistente la prânz sau la cină.

,,Rezultatele obţinute au arătat clar că femeile care aleg să consume alimentele consistente la micul dejun au parte de beneficii când vine vorba de procesul de concepere. Femeile care cu consumat mai multe calorii dimineaţa au avut şi o rată de ovulaţie mai mare, spre deosebire de cele care au consumat alimente consistente la prânz sau seara”, a afirmat Oren Froy, autorul studiului şi profesor la Universitatea Hebrew.