Află ce legumă trebuie să consume hipertensivii!

2 jpg jpeg

Pentru a vedea care este efectul acestei legume asupra valorilor mărite a tensiunii arteriale, specialiştii au analizat două legume şi un fruct: usturoiul, pepenele roşu şi sfeclă roşie.

În primă fază, cei 28 de bărbaţi care au participat la studiu au fost împărţiţi în trei grupe, fiecare dintre ei consumând doar un singur tip de aliment. Treptat, cantitatea de legume şi de fructe consumate a ajuns să fie tot mai mare.

Astfel, după ce le-au făcut mai multe analize medicale, cercetătorii au ajuns la concluzia că participanţii din toate cele trei grupe aveau valori mai reduse ale tensiunii arteriale, situaţia lor normalizându-se.

Datorită alicinei, substanţa care îi conferă usturoiului mirosul aparte, nivelul hormonal a suferit modificări, ceea ce a făcut ca vasele de sânge să se mai dilate, astfel încât tensiune arterială s-a mai redus.

De asemenea, pepenele şi sfecla roşie conţin cantităţi importante de acid azotic, compus care dilată vasele de sânge şi fluidizează circulaţia lui.

,,Ca şi usturoiul şi pepenele, sfecla roşie este una dintre legumele care ajută la normalizarea tensiune arteriale. Important este ca persoanele care suferă de oscilaţii ale tensiunii să includă în alimentaţie această legumă”, a afirmat Andrew Webb, specialist în managementul tensiunii arteriale la Fundaţia ,,Guy's and St Thomas” din Londra