Află ce legumă te fereşte de cancerul pulmonar

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării, realizată în China, au arătat că riscul de apariţie a cancerului pulmonar scade cu 44% dacă persoana obişnuieşte să mănânce usturoi crud.

În cadrul studiului, specialiştii au comparat starea de sănătate şi dieta (cât de des consumau usturoi) a 1.424 de persoane diagnosticate cu cancer, cu a altor 4.500 de adulţi care nu aveau probleme de sănătate.

După ce au precizat ce tratamente urmau şi ce obiceiuri zilnice aveau, specialiştii au observat că participanţii care consumau usturoi aveau un risc mai mic de apariţie a cancerului pulmonar, chiar dacă fumau, fie stăteau într-o zonă poluată sau erau expuşi fumului produs de uleiurile prăjite.

,,Dintre compuşii din usturoi, alicina este cel care scade nivelul inflamaţiilor din organism şi care acţionează ca un antioxidant, reducând daunele produse de radicalii liberi din mediul înconjurător. Multe studii realizate până în prezent au arătat că alicina aduce nenumărate beneficii sănătăţii: previne apariţia probleme cardiace, scade apetitul alimentar. De aceea, considerăm că usturoiul are rolul de potenţial agent de prevenire a cancerului pulmonar”, au precizat oamenii de ştiinţă de la Centrul de Control al Bolilor din Jiangsu, China.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Cancer Prevention Research”.