Află ce îţi poate afecta memoria!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii de la Universitatea din Sudul Californiei (SUA) au descoperit că băuturile acidulate care conţin mult zahăr poate influenţa capacitatea adolescenţilor de a învăţa.

De asemenea, băuturile carbogazoase sunt cele care pot duce în timp la apariţia obezităţii, dar şi a stărilor de violenţă. Ultimele studii au evidenţiat faptul că acestea pot deprecia activitatea creierului, ducând la problemele de memorie.

,,Nu este un secret pentru nimeni că substanţele din băuturile carbogazoase, cum sunt carbohidraţii rafinaţi, pot deteriora sănătatea cerebrală, astfel riscul de apariţie a tulburărilor metabolice. Cu toate acestea, rezultatele ultimei noastre cercetări au arătat că băuturile acidulate care sunt îndulcite cu zahăr pot influenţa capacitatea creierului de a funcţiona normal”, a afirmat Scott Kanoski, medic la Universitatea din Sudul Californiei.

Cercetătorii susţin că toate aceste efecte negative ale băuturilor carbogazose pot începe în adolescenţă, dar se pot manifesta şi la maturitate.

Potrivit ultimelor statistici în domeniu, tinerii din ziua de azi consumă de aproape 20 de ori mai multe băuturi carbogazoase decât obişnuiau să bea părinţii lor.