Află ce influenţă poate avea căsătoria asupra bolii

1 2 jpg jpeg

├Än urma cercet─ârii, la care au participat mai mult de 700.000 de persoane diagnosticate cu cancer din SUA, speciali┼čtii au observat c─â participan┼úii care erau c─âs─âtori┼úi au diagnosticat boala ├«ntr-un stadiu incipient ┼či au reu┼čit s─â trateze afec┼úiunea. ├Än cazul participan┼úilor c─âs─âtori┼úi rata de deces a fost mai mic─â cu 20% dec├ót ├«n cazul celor care erau singuri.

Printre beneficiile vizibile ├«n cazul celor c─âs─âtori┼úi se num─âr─â faptul c─â partenerul are grij─â ┼či de starea de s─ân─âtate a celuilalt, ├«n special prin recomandarea realiz─ârii testelor de s─ân─âtate anuale.

Mai mult, grija ┼či aten┼úia pe care o prime┼čte pacientul bolnav din partea so┼úului/so┼úiei ├«l ajut─â pe acesta s─â fac─â fa┼ú─â tratamentului, dar ┼či perioadei de recuperare.

,,Este destul de uimitor cum sprijinul partenerului te poate duce la o supravie┼úuire ├«ndelungat─â ├«n cazul cancerului. Partenerul persoanei diagnosticate ├«l ajut─â c├ónd vine vorba de decizii, de tratament ┼či ├«i este al─âturi pe tot parcursul bolii, ceea ce face ca lupta s─â fie mai u┼čor de dusÔÇŁ, a precizat Paul Nguyen, medic oncolog radiologist la Spitalul de Femei Brigham din Boston, SUA.

Concluziile cercet─ârii au mai ar─âtat c─â persoanele nec─âs─âtorite care sufer─â de cancer au cu 53% mai pu┼úine ┼čanse s─â aleag─â terapiile adecvate, spre deosebire de cele c─âs─âtorite.