Află ce influenţă poate avea căsătoria asupra bolii

1 2 jpg jpeg

În urma cercetării, la care au participat mai mult de 700.000 de persoane diagnosticate cu cancer din SUA, specialiştii au observat că participanţii care erau căsătoriţi au diagnosticat boala într-un stadiu incipient şi au reuşit să trateze afecţiunea. În cazul participanţilor căsătoriţi rata de deces a fost mai mică cu 20% decât în cazul celor care erau singuri.

Printre beneficiile vizibile în cazul celor căsătoriţi se numără faptul că partenerul are grijă şi de starea de sănătate a celuilalt, în special prin recomandarea realizării testelor de sănătate anuale.

Mai mult, grija şi atenţia pe care o primeşte pacientul bolnav din partea soţului/soţiei îl ajută pe acesta să facă faţă tratamentului, dar şi perioadei de recuperare.

,,Este destul de uimitor cum sprijinul partenerului te poate duce la o supravieţuire îndelungată în cazul cancerului. Partenerul persoanei diagnosticate îl ajută când vine vorba de decizii, de tratament şi îi este alături pe tot parcursul bolii, ceea ce face ca lupta să fie mai uşor de dus”, a precizat Paul Nguyen, medic oncolog radiologist la Spitalul de Femei Brigham din Boston, SUA.

Concluziile cercetării au mai arătat că persoanele necăsătorite care suferă de cancer au cu 53% mai puţine şanse să aleagă terapiile adecvate, spre deosebire de cele căsătorite.