Află ce impact poate avea televizorul asupra copiilor

1 2 jpg jpeg

Mai mult, autorităţile britanice consideră că stilul de viaţă inactiv al copiilor afectează tot mai mult starea lor de sănătate.

Constatările autorităţilor au venit după ce mai multe cercetări au evidenţiat că televizorul poate avea un impact negativ asupra stării generale a copilului, prin scăderea stimei de sine şi a fericirii.

În cadrul studiului, publicat în Jurnalul Medical ,,BMJ Open”, specialiştii au analizat obiceiurile zilnice a mai multor fetiţe şi băieţi cu vârsta de 6-7 ani.

Astfel, ei au ajuns la concluzia că doar 51% dintre copii fac suficientă mişcare recomandată pentru vârsta lor (doar 38% dintre fete reuşesc să facă mişcare şi 63% dintre băieţi). În rest, o mare parte dintre copiii de această vârstă sunt sedentari în medie 6,4 ore pe zi.

,,Există mulţi factori care pot influenţa bunăstarea unui copil la vârsta de 5-7 ani. Printre aceştia se numără mediul în care trăiesc, situaţia lor socială, financiară, dar şi cea din familie. Pentru a contribui la bunăstarea copiilor este indicat să găsim activităţile prin care ei să rămână activi, dar şi care să le facă păcere”, a afirmat Lil Caprani, director al Socităţii Britanice pentru Copii.