Află ce factor poate influenţa conceperea unui copil

1 2 jpg jpeg

Faptul că femeia are o rutină – merge la culcare şi se trezeşte la aceeaşi oră – face ca şansele să conceapă sa fie mai mari.

Specialiştii sunt de părere că lipsa unui program odihnitor şi echilibrat de somn poate influenţa nivelul anumitor hormoni care afectează fertilitatea.

Ei susţin că programul de somn poate influenţa destul de mult şi factorii ce ţin de stilul de viaţă, precum dieta, exerciţiile fizice, dar şi obiceiurile de consum. Din această cauză persoana poate fi diagnosticată cu probleme de fertilitate.

La studiu au participat 656 de femei care au efectuat mai multe proceduri de fertilizare in vitro. După ce au răspus la întrebări privind programul de somn, cercetătorii au observat că participantele care dormeau între şapte şi opt ore pe noapte aveau cu 25% mai multe şanse să rămână însărcinate, spre deosebire de cele care dormeau mai mult de nouă ore.

În schimb, femeile care se odihneau mai puţin de şapte ore pe noapte aveau cu 15% mai puţine şanse de a concepe.

,,Cel mai adesea, lipsa unui program echilibrat de somn influenţează stilul de viaţă al persoanei. Femeile care nu se odihnesc suficient sunt şi cele care nu obişnuiesc să ia micul dejun, nu au o alimentaţie echilibrată, iar toţi aceşti factori pot afecta fertilitatea. Dacă ea se odihneşte timp de şapte-opt ore pe noapte şi şansele de concepere cresc”, a afirmat Daniel Park, profesor la Universitatea ,,Inje" din Africa de Sud.