Află ce beneficii neştiute aduce ciocolata caldă

1 2 jpg jpeg

Ciocolata neagră, bogată în flavonoide (substanţe cu rol antioxidant), conţine substanţe ce ajută la lărgirea vaselor de sânge, ceea ce fluidizează circulaţia sangvină.

În cadrul cercetării, care s-a desfăşurat timp de zece săptămâni, specialiştii au dat cobailor doze de cacao (din care s-a pregătit ciocolată caldă), dar şi alimente bogate în grăsimi.

Astfel, cercetătorii au observat la sfârşitul studiului că cei care au primit alimente bogate în grăsimi prezentau simptomele diabetului de tip II, în timp ce cobaii care au primit cacao (ciocolată caldă) nu aveau probleme similare.

,,Am fost surprinşi de efectele pe care le-a avut cacaua asupra stării de sănătate. În ceea ce priveşte greutatea corporală, diferenţele nu au fost mari, în schimb grăsimea de la nivelul ficatului s-a redus semnificativ. Mai mulţi indicatori ai inflamaţiei, care pot duce la apariţia diabetului de tip II, au fost mai mici la cobaii care au primit cacao, spre deosebire de cei care au primit alimente bogate în grăsimi”, a precizat Joshua Lambert, profesor la Universitatea de Stat din ,,Pennsylvania”, SUA.

În urma studiului, specialiştii consideră că efectele dozelor de cacao sunt similare şi la oameni. Cercetarea a fost publicată în Jurnalul European de Nutruiţie.