Afl─â ce beneficii ne┼čtiute aduce ciocolata cald─â

1 2 jpg jpeg

Ciocolata neagră, bogată în flavonoide (substanţe cu rol antioxidant), conţine substanţe ce ajută la lărgirea vaselor de sânge, ceea ce fluidizează circulaţia sangvină.

├Än cadrul cercet─ârii, care s-a desf─â┼čurat timp de zece s─âpt─âm├óni, speciali┼čtii au dat cobailor doze de cacao (din care s-a preg─âtit ciocolat─â cald─â), dar ┼či alimente bogate ├«n gr─âsimi.

Astfel, cercet─âtorii au observat la sf├ór┼čitul studiului c─â cei care au primit alimente bogate ├«n gr─âsimi prezentau simptomele diabetului de tip II, ├«n timp ce cobaii care au primit cacao (ciocolat─â cald─â) nu aveau probleme similare.

,,Am fost surprin┼či de efectele pe care le-a avut cacaua asupra st─ârii de s─ân─âtate. ├Än ceea ce prive┼čte greutatea corporal─â, diferen┼úele nu au fost mari, ├«n schimb gr─âsimea de la nivelul ficatului s-a redus semnificativ. Mai mul┼úi indicatori ai inflama┼úiei, care pot duce la apari┼úia diabetului de tip II, au fost mai mici la cobaii care au primit cacao, spre deosebire de cei care au primit alimente bogate ├«n gr─âsimiÔÇŁ, a precizat Joshua Lambert, profesor la Universitatea de Stat din ,,PennsylvaniaÔÇŁ, SUA.

├Än urma studiului, speciali┼čtii consider─â c─â efectele dozelor de cacao sunt similare ┼či la oameni. Cercetarea a fost publicat─â ├«n Jurnalul European de Nutrui┼úie.