Află ce alimente sunt de ajutor în boala ficatului gras!

2 jpg jpeg

După ce au efectuat mai multe studii mai mici, specialiştii au observat că alimentele care au un conţinut ridicat de vitamina E pot reduce simptomele bolii ficatului gras.

În cadrul cercetării, oamenii de ştinţă au analizat un grup de cobai care sufereau de deficienţă de vitamina E şi care aveau depozite de grăsime la nivelul ficatului.

După ce au administrat cobailor suplimente de vitamina E, specialiştii au observat că simptomele afecţiunii ficatului s-au ameliorat. Proprietăţile antioxidante ale vitaminei E fiind cele care oferă protecţie în cazul afecţiunilor hepatice, dar şi a celor cardiace.

,,Descoperirile noastre pot avea un impact direct asupra vieţilor a milioane de oamenii care au un risc ridicat de a fi diagnosticaţi ca fiind supraponderali sau obezi. Introduse în alimentaţie, alimentele care conţin o cantitate mai mare de vitamina E sunt cele care pot proteja ficatul”, a precizat Danny Manor, profesor asociat la Facultatea de Medicină a Universităţii ,,Case Western Reserve” din SUA.