Află ce aliment oferă protecţie împotriva cariilor

1 2 jpg jpeg

În urma studiului, specialiştii au observat că produsul lactat fermentat ajută la formarea mediului alcalin la nivelul calităţii bucale, ceea ce reduce necesitatea tratamentelor dentare.

În plus, brânza ajută şi la formarea unui film protector în jurul dinţilor. La studiul, realizat de Academia Generală de Stomatologie din SUA, au participat 68 de copii, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

După ce i-au împărţit în trei grupuri, specialiştii le-au dat celor din primul grup să consume în fiecare zi câte o porţie de brânză cheddar.

Participanţii din al doilea grup au băut câte un pahar de lapte pe zi, în timp ce cei din ultimul grup au fost puşi să folosească zilnic apă de gură.

Pe tot parcursul studiului, specialiştii au măsurat participanţilor nivelul de pH din placa bacteriană cu 10 minute înainte de a consuma/folosi cele primite, dar şi după 20 de minute.

Dintre toţi participanţii, cei din primul grup, care au consumat zilnic brânză, au fost şi cei care avea un nivel mai ridicat al pH-ului.

,,Spre deosebire de lapte, iaurt sau apa de gură, brânza este alimentul care oferă cea mai bună protecţie împotriva cariilor. Mai mult, brânza ajută la formarea unei bariere de protecţie în jurul dinţilor, ceea ce reduce şi mai mult riscul de apariţie a problemelor dentare”, a precizat Vipul Yadav, unul dintre cercetătorii de la Academia Generală de Stomatologie.