Află ce aditiv din săpun poate duce la apariţia cancerului!

1 2 jpg jpeg

Aditivul care este cunoscut sub numele de triclosan se găseşte în şampon, săpun, pastă de dinţi.

În ciuda utilizării produsele care conţin substanţa la scară largă, specialiştii au găsit asocierea dintre aditiv şi riscul de cancer doar în urma unui studiu recent.

La această concluzie au ajuns după ce au efectuat mai multe analize în laborator pe cobai. Pe lângă riscul de cancer, cercetătorii au descoperit că folosirea pe termen lung a produselor care conţin acest aditiv poate duce la apariţia fibrozei hepatice.

Aceştia susţin că îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât substanţa este utilizată tot mai frecvent în ultimul timp, nu numai la fabricarea produselor de curăţenie, ci şi la cea a cosmeticelor.

,,Prezenţa aditivului în produsele din comerţ ar trebuie atenţionată mai ales că riscul de toxicitate asupra sănătăţii ficatului şi cel de apariţie a cancerului este unul destul de ridicat. În cazul coabilor, utilizarea substanţei a dus la compromiterea funcţiei hepatice”, a afirmat Robert Tukey, profesor al Universitatea din California, SUA.

Pe lângă prezenţa triclosanului, oamenii de ştiinţă spun că se găsesc în produsele de igienă şi alţi aditivi, o parte dintre aceştia putând afecta şi calitatea spermei.