Află câţi români au fost la medic în ultimul an!

1 2 jpg jpeg

În ultimele 12 luni, 67% dintre români au fost cel puţin o dată la medic, în cadrul unui spital, o clinică sau la medicul de familie.

Studiul a arătat şi că 42% dintre persoanele intervievate ar alege să meargă într-un centru privat. Cei care se orientează către un spital privat sunt tinerii cu vârste între 18 şi 29 de ani, în rândul rezidenţilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari, care au studii superioare şi venituri peste 1.000 lei.

Lipsa unităţilor medicale private din unele regiuni face ca spitalele private să fie inaccesibile populaţiei din unele localităţi. Astfel, preferinţa pentru un spital privat versus unul de stat se concretizează în mai mică măsură în comportamentul în zonele în care nu există spitale private comparativ cu celelalte.

Studiul arată şi că înfiinţarea unor spitale private cu unităţi de primiri urgenţe în România este dorinţa a peste trei sferturi dintre români. Această iniţiativă se bucură de susţinere mai ales în rândul tinerilor, a persoanelor cu venituri mari şi a celor cu studii medii şi superioare.

31% dintre participanţii la studiu au spus că i-au oferit medicului care i-a tratat câte o atenţie (cadouri sau bani).

Sondajul a fost realizat în luna martie 2013, la nivel naţional, pe un eşantion de peste 1.000 de persoane.