Află cât durează mai exact perioada de menopauză!

1 2 jpg jpeg

Deşi se considera normal că neplăcerile specifice menopauzei să fie prezente timp de 3-6 ani, specialiştii au ajuns la concluzia că ele pot depăşi 7 ani.

La cercetarea, realizată de cercetătorii din SUA, au participat 1.449 de femei care sufereau frecvent de bufeuri şi de transpiraţii nocturne.

După ce au analizat simptomele asociate perioadei de menopauză, specialiştii au observat că jumătate dintre participante au avut aceste neplăceri timp de 7,4 ani, în timp ce la o mare parte din celelelte volutare ele au durat chiar şi 13-14 ani.

De asemenea, cercetătorii au ajuns la concluzia că dacă bufeurile au apărut înainte de perioada de menopauză (anume întreruperea ciclului menstrual), atunci ele au durat mai mult timp, spre deosebire de femeile care au început să aibă buferuri după ce ciclul menstrual nu a apărut.

,,Ar fi de mare ajutor dacă medicul ar anunţa femeia că simptomele specifice menopauzei pot dura mai mult decât ea se aşteaptă. Dacă femeia ştie din timp prin ceea ce urmează să treacă, ea poate primi la momentul necesar şi tratamentul care să o ajute”, a afirmat Nancy Avis, profesor de ştiinţe sociale la Centrul Medical ,,Wake Forest Baptist”, din Carolina de Nord, SUA.