Află care sunt „armele“ împotriva Alzheimerului!

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un compus din ceaiul verde, numit ECGC, a reuşit să încetinească procesul de avansare al bolii atunci când era combinat cu efortul fizic.

În plus, oamenii de ştiinţă, care au efectuat teste pe şoarecii de laborator, au observat o îmbunătăţire a funcţiei cognitive, precum şi a memoriei.

Aceste nu este primul studiu care susţine că substanţele din ceaiul verde pot preveni Alzheimerul. În cadrul unei alte cercetări, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Leeds din Marea Britanie au folosit substanţele din ceaiul verde şi din vinul roşu pentru a bloca mecanismele de acţiune a bolii Alzheimer.

Mai precis, este vorba despre polifenolul epigalocatechin galate (EGCG) şi despre resveratrol, un antioxidant din vinul roşu. Oamenii de ştiinţă au observat că extractele din ceaiul verde şi din vinul roşu împiedică agresarea celulelor neuronale de către formaţiunile de amiloid.

Boala Alzheimer se caracterizează prin acumularea de plăci senile care conţin beta-amiloid, acesta fiind o porţiune dintr-o proteină produsă de organism.

Descoperirea este de ajutor pentru crearea unor medicamente pentru tratarea bolii Alzheimer. La nivel mondial, 24,3 milioane de persoane suferă de demenţă şi se estimează că în 2020 acest număr va atinge 42,3 milioane. În România, aproximativ 274.000 de persoane suferă de Alzheimer.