Află care este legătura dintre înţărcat şi diabetul de tipul I

1 2 jpg jpeg

Conform celei mai noi cercetări, realizate în Colorado, bebeluşii înţărcaţi înainte de 4 luni au un risc mai mare să fie diagnosticaţi mai târziu cu diabet de tipul I.

Riscul de apariţie a diabetului este mai ridicat şi dacă bebeluşii încep să consume alimente solide după primele 6 luni de viaţă.

Pentru a vedea exact care sunt schimbările care pot afecta sănătatea copiilor în intervalul 4-6 luni de viaţă, specialiştii au realizat un studiu la care au participat aproximativ 2.000 de bebeluşi care aveau predispoziţie genetică pentru diabetul de tipul I.

Pe tot parcursul cercetării, starea de sănătate a bebeluşilor, dar şi alimentaţia a fost monitorizată de specialişti. La finalul studiului, 53 de bebeluşi dintre cei 2.000 au fost diagnosticaţi cu diabet de tipul I.

Astfel, specialiştii au observat că riscul de apariţie a diabetului de tipul I a fost unul mai ridicat în cazul bebeluşilor care au fost înţărcaţi înainte de a împlini patru luni de viaţă.

,,Rezultatele analizelor au arătat că cel mai bun interval pentru a introduce alimentele solide în alimentaţia bebeluşului este între patru şi cinci luni. În această perioadă riscul de apariţie a diabetului de tipul I este minim. Deoarece riscul de dezvoltare a afecţiunilor autoimune este mai mare în intervalul 4-6 luni, mamele trebui să se consulte cu medicul pediatru când vine vorba de înţărcare, fie introducerea alimenetelor solide în dietă”, a afirmat Brittni Frederiksen, cercetător la Universitatea din Colorado, SUA.