Află care este legătura dintre durerile de spate şi laptop!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii de la Asociaţia Britanică de Kinetoterapie spun că oamenii uită de postura pe care o au atunci când stau la televizor sau când folosesc laptopul sau tableta, de aceea coloana vertebrală se poate deteriora în timp, de unde şi apariţia durerilor şi a altor probleme de acest fel.

Potrivit cercetătorilor, aproape 45% dintre persoanele interogate în cadrul studiului obişnuiau să stea culcate în timp ce priveau la televizor, dar şi să stea timp de câteva ore în poziţia şezut pentru a petrece timpul pe tabletă sau pe laptop.

,,Tehnologia a devenit parte integrantă a vieţii noastre, fapt ce poate avea repercusiuni nu doar asupra stilului de viaţă, ci şi asupra sănătăţii noastre şi a calităţii somnului. Având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor care se plâng de dureri de spate, de gât, important este acordăm mai multă atenţiei poziţiei în care stăm atunci când privim la televizor sau când stăm în pat şi folosim laptopul sau tableta”, a afirmat Tim Hutchful, kineterapeut în cadrul Asociaţiei Britanice de Kinetoterapie.

Specialiştii susţin că nu doar poziţiile incorecte ne pot afecta sănătatea, ci şi lumina pe care o emană ecranul laptopului sau a tabletei. Pe termen lung, aceasta ne poate perturba programul şi calitatea somnului.