Află care este cea mai sănătoasă gustare!

1 2 jpg jpeg

Conţinutul mare de proteine şi nutrienţi ajută la suprimarea poftei de mâncare, menţine sănătatea inimii şi previne apariţia balonării.

În plus, migdalele sunt bogate în grăsimi monoasturate şi vitamine E, ceea ce oferă protecţie şi împotriva daunelor cauzate de razele ultraviolete, este concluzia a şase studii prezentate în cadrul Societăţii Americane de Nutriţie.

În cadrul uneia dintre cercetări, specialiştii de la Universitatea de Stat din Louisiana (SUA) au analizat obiceiurile alimentare a 24,808 de persoane cu vârsta de peste 19 ani.

Astfel, ei au observat că cei care obişnuiau să consume migdale, dar şi alte alimente cu un conţinut bogat de nutrienţi aveau mai puţine probleme de sănătate, spre deosebire de cei care aveau o dietă săracă în proteine şi nutrienţi.

Mai mult, o mână de migdale conţin doar 250 de calorii, iar participanţii nu au luat în greutate.

,,Rezultatele preliminare ale celor şase studii au arătat că migdalele ajută la reducerea grăsimii abdominale, un factor important de risc pentru sindromul metabolic (termenul medical folosit pentru combinaţia dintre diabetul zaharat, obezitate şi hipertensiune arterială)”, au precizat cercetătorii care au participat la studii.