Află care este alimentul care creşte riscul de demenţă!

1 2 jpg jpeg

Cunoscute şi sub denumirea de produşi finali de glicare avansată (AGE), substanţele care apar în urma procesului de rumenire a cărnii au mai fost asociate şi cu riscul de apariţie a altor afecţiuni, cum este şi diabetul de tipul II.

În cadrul cercetării, specialiştii de la Şcoala de Medicină ,,Icahn" din New York (SUA) au realizat mai multe teste pe cobai.

Iniţial, ei au administrat aceste substanţe mai multor cobai pentru o perioadă mai mare de timp. După ce i-au supus la mai multe teste fizice şi de gândire, cercetătorii au observat că aceştia nu se descurcau la fel de bine ca înainte să le fie administraţi produşi finali de glicare.

Mai exact, ei au ajuns la concluzia că toate aceste substanţe ajung să afecteze chimia creierului.

,,Demenţa, care este de cele mai multe ori asociată cu înaintarea în vârstă, poate fi cauzată şi de un nivel ridicat de substanţe chimice care apar atunci când prăjim carnea. Evitarea pe cât posibil a acestui factor poate face parte din strategia de prevenire a demenţei”, a afirmat Derek Hill, profesor de imagistică medicală la Colegiul Universitar din Marea Britanie.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Proceedings of the National Academy of Sciences”.