Află când sunt mai eficiente exerciţiile fizice

1 2 jpg jpeg

Testele realizate până în prezent au arătat că o jumătate de oră pe zi de sport aduce mai multe beneficii în cazul persoanelor supraponderale.

Sesiunile mai scurte de sport sunt realizate cu mai multă energie, ceea ce face ca pierderea în greutate să fie mai mare decât la cei care fac mai multă mişcare, dar fără suficientă putere.

La cercetarea, care s-a desfăşurat timp de 13 săptămâni, au participat 60 de bărbaţi supraponderali. O parte dintre ei au făcut sport pentru perioade mai scurte, în timp ce ceilalţi au au stat mai mult de o oră la sala de sport.

Dintre participanţi, cei care au petrecut mai puţin timp făcând sport au fost şi cei care au reuşit să piardă mai multe kilograme.

,,Obezitatea este o problemă socială complexă ce necesită o abordare pe mai multe planuri. În urma realizării studiului am ajuns la concluzia că exerciţiile fizice care sunt realizate intens, chiar dacă sunt de scurtă durată, dau rezultate mai bune decât cele care sunt realizate într-un interval mai mare de timp”, a precizat Bente Stallknech, profesor la Departamentul de Ştiinţe Biomedicale din cadrul Universităţii din Copenhaga, Danemarca.

Specialiştii spun că la începutul exerciţiilor fizice există mai multă motivare, de aceea şi mişcarea este realizată mai intens.