Află când este periculoasă alergarea pentru femei

1 2 jpg jpeg

├Än cazul femeilor, sensibilitatea genunchilor are leg─âtur─â cu schimb─ârile hormonale lunare, se arat─â ├«ntr-o cercetare recent─â. Cu o s─âpt─âm├ón─â ├«nainte de ciclul menstrual, femeile nu ar trebui s─â alerge, deoarece ├«n acest interval, genunchii lor sunt mai sensibili, este concluzia unei cercet─âri realizate de o echip─â de speciali┼čti de la Universitatea Texas-Austin ┼či Carolina de Nord, SUA.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit c─â fibrele nervoase din jurul mu┼čchilor de la nivelul genunchiului sunt mai sensibile cu o s─âpt─âm├ón─â ├«naintea ciclului menstrual. Acest lucru afecteaz─â stabilitatea articula┼úiilor, ceea ce ├«nseamn─â un pericol mai mare de accidentare.

Aceast─â sensibilitate ar putea explica ┼či de ce femeile sufer─â mai multe accident─âri dec├ót b─ârba┼úii. De asemenea, studiile recente au ar─âtat ┼či c─â femeile sunt mai expuse rupturii de ligamente ┼či durerii cronice dac─â fac eforturi fizice ├«n acest interval.

O alt─â cercetare a ar─âtat c─â genunchii femeilor sunt mai sensibili ┼či ├«n timpul menstrua┼úiei. ├Än aceast─â perioad─â, ele se pot accidenta mai des chiar ┼či dac─â fac fand─âri.Un alt studiu a ar─âtat c─â administrarea pilulelor contraceptive are efect protector fa┼ú─â de genunchi.