Afectează sau nu consumul de cofeină ritmul cardiac?

1 2 jpg jpeg

Specialişti sunt de părere că un consum regulat de cofeină nu poate favoriza apariţia palpitaţiilor inimii, aşa cum se credea până acum, ci poate aduce beneficii sănătăţii cardiovasculare.

Concluziile studiului contrazic ideile de până acum, cele conform cărora cafeaua poate intensifica palpitaţiile cardiace şi poate duce în timp la deces cauzat de probleme cardiovasculare.

Dimpotrivă, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, San Francisco, sfătuiesc persoanele să profite de beneficiile băuturilor care conţin doze diferite de cafeină, cum este cafeaua, băuturile cu cacao sau chiar unele sortimente de ceaiuri.

La cercetarea, care a analizat efectele consumului de băuturi pe bază de cafeină, au participat 1.388 de voluntari. Dintre aceştia, 61% obişnuiau să consume mai mult de o cafea pe zi.

Astfel, rezultatele analizelor au arătat că asocierea dintre consumul de cafea şi apariţia palpitaţiilor inimii nu este una adevărată.

„Trebuie reconsiderată ipoteza conform căreia cafeaua poate favoriza apariţia tulburărilor de ritm cardiac. Specialiştii chiar ar trebui să sfătuiască pacienţii să consume când au posibilitatea băuturi care conţin cacao, ciocolată sau cofeină“, a afirmat Gregory Marcus, cercetător în cadrul Universităţii din California.