Adulţii, corijenţi la capitolul alimentaţie sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Studiul este iniţiat de Institutul de Sănătate Nutrilite – Amway şi arată că majoritatea persoanelor trebuie să dubleze cantitatea de fructe şi legume consumate zilnic pentru a atinge valoarea minimă de 400 de grame, recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Diferenţa dintre cantitatea recomandată de fructe şi legume, şi cantitatea pe care adulţii o consumă de fapt, indică faptul că persoanele mature nu primesc cantitatea şi varietatea de fitonutrienţi – componente organice regăsite în fructe şi legume – de care au nevoie pentru sănătate şi starea de bine.

Deşi nivelurile recomandate ale consumului de fitonutrienţi nu au fost uniformizate global, studiul sugerează că un consum de alimente bogate în fitonutrienţi poate aduce beneficii pentru sănătate, pornind de la cele pentru ochi, oase şi inimă, până la cele care generează îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a funcţiilor creierului.

Majoritatea fitonutrienţilor sunt antioxidanţi puternici, care ajută la lupta împotriva problemelor cauzate de celulele corpului.

,,Rezultatele studiului evidenţiază o nevoie globală de creştere a notorietăţii referitoare la nevoia consumului de fructe şi legume şi aportul de fitonutrienţi. este important ca adulţii să consume mese complete, incluzând fructe şi legume, de câte ori este posibil. Atunci când disponibilitatea este limitată sau acest regim de dietă nu este de ajuns, indivizii pot apela la suplimente alimentare, dacă doresc un aport crescut de fitonutrienţi”, afirmă Keith Randolph, strateg în tehnologia nutriţiei la Institutul de Sănătate Nutrilite.