Adulţii, corijenţi la capitolul alimentaţie sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Studiul este ini┼úiat de Institutul de S─ân─âtate Nutrilite ÔÇô Amway ┼či arat─â c─â majoritatea persoanelor trebuie s─â dubleze cantitatea de fructe ┼či legume consumate zilnic pentru a atinge valoarea minim─â de 400 de grame, recomandat─â de Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii.

Diferen┼úa dintre cantitatea recomandat─â de fructe ┼či legume, ┼či cantitatea pe care adul┼úii o consum─â de fapt, indic─â faptul c─â persoanele mature nu primesc cantitatea ┼či varietatea de fitonutrien┼úi ÔÇô componente organice reg─âsite ├«n fructe ┼či legume ÔÇô de care au nevoie pentru s─ân─âtate ┼či starea de bine.

De┼či nivelurile recomandate ale consumului de fitonutrien┼úi nu au fost uniformizate global, studiul sugereaz─â c─â un consum de alimente bogate ├«n fitonutrien┼úi poate aduce beneficii pentru s─ân─âtate, pornind de la cele pentru ochi, oase ┼či inim─â, p├ón─â la cele care genereaz─â ├«mbun─ât─â┼úirea sistemului imunitar ┼či a func┼úiilor creierului.

Majoritatea fitonutrienţilor sunt antioxidanţi puternici, care ajută la lupta împotriva problemelor cauzate de celulele corpului.

,,Rezultatele studiului eviden┼úiaz─â o nevoie global─â de cre┼čtere a notoriet─â┼úii referitoare la nevoia consumului de fructe ┼či legume ┼či aportul de fitonutrien┼úi. este important ca adul┼úii s─â consume mese complete, incluz├ónd fructe ┼či legume, de c├óte ori este posibil. Atunci c├ónd disponibilitatea este limitat─â sau acest regim de diet─â nu este de ajuns, indivizii pot apela la suplimente alimentare, dac─â doresc un aport crescut de fitonutrien┼úiÔÇŁ, afirm─â Keith Randolph, strateg ├«n tehnologia nutri┼úiei la Institutul de S─ân─âtate Nutrilite.