Acupunctura, tratament pentru afecţiunile nediagnosticate

1 2 jpg jpeg

Unul din cinci pacienţi prezintă simptome care nu pot fi diagnosticate de către medicină, iar costul tratării lor poate fi de două ori mai mare decât în cazul unui pacient al cărui diagnostic se cunoaşte. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Exeter, din Marea Britanie, au examinat 80 de pacienţi şi au analizat beneficiile pe care acupunctura le-a adus stării lor de sănătate.

Dintre participanţii la studiu, aproximativ 60% aveau probleme musculo-scheletice, iar cei trataţi cu acupunctură au prezentat îmbunătăţiri semnificative, revenind la activităţile zilnice de dinainte. ,,Adăugarea chiar şi a 12 sedinţe de acupunctură la tratamentul obişnuit al pacientului poate face ca starea acestuia să se îmbunătăţească vizibil. Astfel, şi calitatea vieţii va fi una mai bună pentru pacient”, a spus medicul Charlotte Paterson, conducătorul studiului.

Terapia prin acupunctură ajută organismul să se vindece mai repede. În plus, tratamentul poate fi utilizat şi în lipsa unei probleme medicale, deoarece ajută la menţinerea stării generale de sănătate. Un tratament complet de acupunctură poate dura între 20 şi 30 de şedinţe, însă numărul acestora poate scădea în funcţie de răspunsul organismului.

Şedinţa de acupunctură durează în medie 45 de minute, iar costul acesteia poate varia între 25 şi 60 de lei. Terapia se poate realiza atât în spitale, dar şi în cele particulare.