Acupunctura, posibil aliat împotriva kilogramelor în plus

2 jpg jpeg

Tratamentul, care presupune inserarea acelor în cinci puncte din ureche, s-a dovedit a fi eficient mai ales când vine vorba de grăsimea în plus din zona taliei.

La studiul, realizat de specialiştii de la Universitatea din Seul, Coreea de Sud, au participat 91 de persoane supraponderale, care aveau aproximativ aceeaşi dietă.

O parte din ei au urmat tratamentul cu apunctură, alţii o terapie placebo, în timp ce ultimul grup a avut o dietă specială (alimentele erau calculate în puncte).

La finalul celor opt săptămâni de studiu, cercetătorii au observat că participanţii din primul grup, cei care au făcut acupunctură în ureche, au fost şi cei care au reuşit să slăbească mai mult.

,,Şi cercetările anterioare au evidenţiat faptul că acupunctura ajută la accelerarea ratei metabolice, poate suprima pofta de mâncare sau calma anumite dureri. Important este să realizăm studii pe un eşantion mai mare de participanţi, tocmai pentru a vedea care sunt efectele directe ale acestei terapii”, au precizat autorii studiului.