Activitatea sexuală ajută la îmbunătăţirea inteligenţei

1 2 jpg jpeg

Beneficiul se al─âtur─â ┼či celorlalte rezultate de la alte cercet─âri: actul sexual reduce nivelul de stres ┼či favorizeaz─â arderea caloriilor, respectiv pierderea ├«n greutate.

Speciali┼čtii au realizat mai multe analize ├«n laborator pe cobai, ├«n urma c─ârora au observat c─â actul sexual cre┼čte posibilitatea de dezvoltare a neuronilor ├«n zona hipocampusului, aria din creier care este responsabil─â pentru memorie.

C├ónd i-au oprit pe cobai din actul sexual, psihologii de la Universitatea din Maryland (SUA) au v─âzut c─â ┼či inteligen┼úa lor a fost afectat─â.

,,Am observat ├«n urma studiului c─â abilit─â┼úile cognitive dob├óndite ├«n urma actului sexual se reduc dac─â cobaii sunt priva┼úi pentru o perioad─â mai lung─â de timp de sex. Cre┼čterea activit─â┼úii sexuale inund─â celulele din creier cu oxigen, ceea ce favorizeaz─â dezvoltarea unor noi neuroni, mai exact ├«n partea creierului care este responsabil─â pentru procesul de memorareÔÇŁ, au precizat psihologii de la Universitatea din Maryland.

Pe l├óng─â faptul c─â ├«mbun─ât─â┼úe┼čte memoria, activitatea sexual─â ajut─â ┼či la ameliorarea stresului extrem.