Activitatea fizică, aliat împotriva cancerului mamar

2 jpg jpeg

Concluziile studiului contrazic rezultatele celorlalte cercetări care au precizat că femeile care nu au probleme cu greutatea sunt mai protejate de cancerul de sân.

La studiu au participat mai mult de 19.000 femei, cu vârsta medie de 56 de ani. Ele au fost întrebate de starea lor de sănătate, obiceiurile zilnice (inclusiv cele alimentare), dar şi câtă mişcare obişnuiau să facă. Apoi, sănătatea le-a fost evaluată după 13 ani.

Dintre ele, aproape 900 au fost diagnosticate între timp cu cancer mamar. După ce au analizat rezultatele obţinute, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că activitatea fizică este un factor important când vine vorba de dezvoltarea cancerului de sân.

Mai exact, participantele care nu făceau mişcare aveau un risc cu 40% mai ridicat de a face acest tip de cancer, spre deosebire de celelalte.

,,Riscul de apariţie a cancerului de sân poate fi redus dacă persoana obişnuieşte să facă mişcare, chiar dacă ea este normoponderală sau are probleme cu kilogramele în pus. Activitate fizică nu înseamnă neapărat mers la sală, ci mişcare zilnică, cum este timpul de joacă cu cei mici, curăţenia pe care o facem în casă”, a precizat Ylva Trolle Lagerros, specialist în obezitate de la Institutul ,,Karolinska” din Stockholm, Suedia.