Activitatea care ţine sub control nivelul colesterolului

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unui studiu recent, realizat de cercetătorii de la Universitatea de Sud din California (SUA), au arătat că activitatea fizică realizată în mod constant ajută la păstrarea unui nivel optim atât în ceea ce priveşte colesterolul ,,rău”, cât şi al celui total.

În cadrul cercetării, specialiştii au analizat în perioada 1970-2006 nivelul colesterolului, dar şi a altor grăsimi din sânge în cazul a 11.418 bărbaţi.

După ce au pus participanţii să răspundă la mai multe întrebări legate de alimentaţia lor şi dacă obişnuiau să facă mişcare, specialiştii au ajuns la concluzia că bărbaţii care făceau în mod regulat sport avea colesterolul ,,rău” şi cel total în limite normale.

În schimb, voluntarii care erau mai sedentari aveau probleme cu colesterolul, iar riscul ca afecţiunea să se agraveze era destul de ridicat.

,,În urma analizelor noastre am observat că persoanele care fac frecvent mişcare sunt mai ferite de probleme cauzate de nivelul ridicat de colesterol. Important este că riscul ca probleme cu colesterolul să apară sunt reduse şi pentru următorii 10-15 ani”, a afirmat Yong-Moon Park, cercetător la la Universitatea de Sud din California.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical al Colegiului American de Cardiologie.