Activitatea care le ajut─â pe persoanele cu diabet

1 2 jpg jpeg

├Än urma mai multor analize, speciali┼čtii au observat c─â doar trei minute de mers rapid pe jos ajut─â la men┼úinerea unui nivel optim de zah─âr ├«n s├ónge, lucru vital pentru persoanele diagnosticate cu diabet.

La studiul, realizat de cercet─âtorii de la Universitatea din Copenhaga (Danemarca), au participat mai multe persoane cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 57 ┼či 61 de ani care suferea de diabet de tipul II.

Opt dintre ei au fost inclu┼či ├«ntr-un grup de control, 12 ├«ntr-un grup ├«n care se f─âcea mi┼čcare continuu ┼či al┼úi 12 ├«n alt─â echip─â care f─âceau exerci┼úii mai rar.

Cele dou─â grupuri cu c├óte 12 participan┼úi au fost instruite timp de or─â, de cinci ori pe s─âpt─âm├ón─â, pentru 30 de zile. Astfel, dup─â ce le-au monitorizat activitatea fizic─â ┼či starea de s─ân─âtate speciali┼čtii au descoperit c─â grupul care mergea rapid pe jos, de┼či nu pe distan┼úe foarte mari, avea un nivel mai bun al zah─ârului din s├ónge, spre deosebire de cei care mergeau lent pe jos.

,,Rezultatele ob┼úinute au eviden┼úiat faptul c─â intervalele scurte de mers rapid pe jos sunt de ajutor pentru pacien┼úii care sufer─â de diabet de tipul II. Recomand─âm aceast─â form─â de mi┼čcare diabeticeilor, cu at├ót mai mult dac─â starea de s─ân─âtate le permite acest lucruÔÇŁ, a afirmat Richard Elliott, de la Asocia┼úia ,,DiabetÔÇŁ din Marea Britanie.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical Diabetologia.