Activitatea care influenţează calitatea spermei

1 2 jpg jpeg

În urma testelor, specialiştii de la Şcoala Medicală Harvard au observat că bărbaţii care obişnuiau să facă mişcare, fie că este vorba de alergare în aer liber sau ridicare de greutăţi, aveau o concentraţie mai mare de spermatozoizi.

La studiul, care s-a desfăşurat în perioada 2006-2012, au participat câteva sute de bărbaţi care întâmpinau alături de partenerele de viaţă dificultăţi în a concepe un copil.

Dintre aceştia, 137 au dat mai multe monstre de spermă şi au completat chestionare referitoare la exerciţiile fizice pe care le făceau, dar şi cât de des erau acestea efectuate.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii care făceau câte o jumătate de oră de mişcare pe zi aveau cu 42% o concentraţie mai mare de spermatozoizi, faţă de cei care erau sedentari.

,,În urma testelor am ajuns la concluzia că activitatea fizică şi calitatea spermei sunt asociate în mod direct. În jur de şapte ore de mişcare pe săptămână, respectiv 30 de minute sau o oră pe zi, sunt suficiente pentru ca bărbatul să aibă o concentraţie bună a spermatozoizilor şi să nu apară probleme de fertilitate”, a afirmat Audrey Gaskins, coautorul studlui şi doctorand la Şcoala de Sănătate Publică Harvard.