Activi până la o vârstă înaintată? Iată ce trebuie să consumi!

1 2 jpg jpeg

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii de la Institutul Naţional de Nutriţie din Japonia au chestionat mai mult de 1.000 de femei şi bărbaţi pentru a evalua capacitatea lor fizică şi mentală. În plus, participanţii au spus şi care sunt obiceiurile lor alimentare.

Rezultatele obţinute au arătat că persoanele care consumau mai multe proteine aveau un risc cu 39% mai redus de a suferi probleme mentale pentru următorii şapte ani.

Parte esenţială în procesul de construire a muşchilor, proteinele protejează împotriva fracturilor. Odată cu înaintarea în vârstă, din păcate organismul nu le mai absoarbe de la fel de eficient, de aceea nu se mai asimilează nutrimenţii din alimentaţie şi creşte riscul de apariţia a deficienţe de vitamine şi minerale sau a altor boli.

Dintre sursele de proteine, specialiştii în nutriţie recomandă peştele, bogat în acizi graşi Omega-3 care ajută la ameliorarea durerilor cauzate de artrită, dar care pot întârzia şi apariţia demenţei.

,,Cu cât includ mai multe proteine în alimentaţie, cu atât vârstnicii se menţin apţi pentru a se descurca singuri pentru o perioadă mai lungă de timp”, au afirmat cercetătorii care au participat la studiu.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical al Societăţii Americane de Geriatrie.