Acidul folic nu reduce riscul de polipi la colon

1 2 jpg jpeg

Concluziile cercetării vin ca urmare a mai multor studii care au afirmat că toate aceste suplimente previn apariţia polipilor la colon.

├Än cadrul studiului, cercet─âtorul Yiqing Son, de la Spitalul de Femei din Boston, al─âturi de colgii s─âi, au administrat zilnic participantelor acid folic, vitamina B6 ┼či B12, dar ┼či medicamente placebo.

Cercetarea, care s-a desf─â┼čurat ├«n perioada 1998-2005, a fost realizat─â pe 1.470 de femei, cu media de v├órsta de 62 de ani.

Dup─â ce au urm─ârite din punct de vedere medical, participantele au f─âcut colonoscopie sau sigmoidoscopie (examen medical minim invaziv care presupune examinarea intestinului gros).

Dintre cele 335 de participante care au fost diagnosticate la finalul studiului cu polipi la colon, o parte au luat acid folic, dar ┼či vitamina B6 ┼či B12.

,,Datele observa┼úionale au ar─âtat o asociere invers─â ├«ntre nivelul de acid folic din organism, dieta persoanei ┼či riscul de apari┼úie a cancerului colorectal. Datele clinice pe care le-am ob┼úinut p├ón─â acum nu au ar─âtat c─â acidul folic poate reduce riscul de polipi la colonÔÇŁ, a afirmat John Baron, medic epidemiologist la ┼×coala de Medicin─â ,,GeiselÔÇŁ din New Hampshire, SUA.