A fost lansat un test de nutrigenetică

1 2 jpg jpeg

„Persoanele cu predispoziţie genetică la obezitate întâmpină toată viaţa probleme în menţinerea unei greutăţi normale. Greutatea crescută nu numai că le afectează imaginea de sine, dar este şi un factor de risc în apariţia unor boli grave precum diabetul de tip 2, bolile coronariene sau sindromul de rezistenţă la insulină. Nutrigenetica ne oferă azi informaţii despre modul în care profilul genetic individual influenţează răspunsul organismului la nutrimenţii dintr-o dietă. Conform studiilor din domeniu, dietele şi planul de exerciţii recomandate în urma testului Weight Sensor cresc eficienţa demersului de scădere în greutate de 2,5 ori”, a declarat dr. Antoanela Curici, directorul Medical Synevo România.

Genele influenţează metabolismul fiecărei persoane, motiv pentru care dietele trebuie adaptate conformaţiei fiecărui individ, potrivit ultimelor cercetări în domeniu.

Oamenii reacţionează diferit la conţinutul de grăsimi, carbohidraţi sau la numărul de calorii dintr-o dietă. Chiar şi eficienţa activităţilor sportive în programele de slăbire este influenţată de configuraţia genetică.

Noul test este unul neinvaziv, care se efectuează din probă de salivă. În urma efectuării lui, pacientul primeşte un raport genetic ce conţine detalii privind genele cu impact în creşterea greutăţii, un plan de dietă şi nivelul de efort fizic recomandat.

De asemenea, pacienţii beneficiază după testare de interpretarea rezultatelor de către un medic genetician din cadrul grupului specializat în nutrigenetică.