A crescut numărul cazurilor de tulburări alimentare

1 2 jpg jpeg

Potrivit specialiştilor de la Health and Social Care Information Centre, doar în Marea Britanie numărul tinerilor care au tulburări alimentare (între 10 şi 19 ani) a crescut cu 2.370 în anul 2013.

Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât numărul cazurilor de tulburări alimentare a crescut în multe ţări din Europa, iar vârsta copiilor care au astfel de probleme este din ce în ce mai mică.

Dintre cazurile noi diagnosticate în Marea Britanie: 16 au fost întâlnite la copii de 10 ani, 40 de cazuri la 11 ani şi alte 70 la 12 ani.

În urma analizelor, cercetătorii au observat că tulburările alimentare sunt mai des diagnosticate la fete, spre deosebire de băieţi. De aseemenea, adolescenţii au fost mai des diagnosticaţi cu anorexie şi mai puţin cu bulimie.

,,Problema tulburilor de alimentaţie este tot mai des întâlnită în rândul tinerilor. Alarmant este şi că vârsta lor este din ce în ce mai mică. Este vital ca tinerii să primească tot ajutorul de care au nevoie pentru a depăşi această etapă, toate acestea înainte ca tulburarea alimentară să se transforme în ceva mai grav”, a afirmat Norman Lamb, ministru de suport din Marea Britanie.