A crescut num─ârul cazurilor de tulbur─âri alimentare

1 2 jpg jpeg

Potrivit speciali┼čtilor de la Health and Social Care Information Centre, doar ├«n Marea Britanie num─ârul tinerilor care au tulbur─âri alimentare (├«ntre 10 ┼či 19 ani) a crescut cu 2.370 ├«n anul 2013.

Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât numărul cazurilor de tulburări alimentare a crescut în multe ţări din Europa, iar vârsta copiilor care au astfel de probleme este din ce în ce mai mică.

Dintre cazurile noi diagnosticate ├«n Marea Britanie: 16 au fost ├«nt├ólnite la copii de 10 ani, 40 de cazuri la 11 ani ┼či alte 70 la 12 ani.

├Än urma analizelor, cercet─âtorii au observat c─â tulbur─ârile alimentare sunt mai des diagnosticate la fete, spre deosebire de b─âie┼úi. De aseemenea, adolescen┼úii au fost mai des diagnostica┼úi cu anorexie ┼či mai pu┼úin cu bulimie.

,,Problema tulburilor de alimenta┼úie este tot mai des ├«nt├ólnit─â ├«n r├óndul tinerilor. Alarmant este ┼či c─â v├órsta lor este din ce ├«n ce mai mic─â. Este vital ca tinerii s─â primeasc─â tot ajutorul de care au nevoie pentru a dep─â┼či aceast─â etap─â, toate acestea ├«nainte ca tulburarea alimentar─â s─â se transforme ├«n ceva mai gravÔÇŁ, a afirmat Norman Lamb, ministru de suport din Marea Britanie.