8 beneficii ale consumului zilnic de ardei

2 2 jpg jpeg

Iată de ce este important să îl introducem în hrana noastră zilnică. Ardeiul iute, în schimb, este contraindicat în cazul anumitor afecţiuni: hemoroizi, boli hepatice sau inflamaţii intestinale. În aceste cazuri trebuie evitată condimentarea mâncărurilor cu ardei iute.

Totodat─â, femeile care al─âpteaz─â trebuie s─â exclud─â din alimenta┼úia lor aceast─â legum─â pentru c─â poate da laptelui un gust nepl─âcut. Cite┼čte mai departe c├óteva dintre beneficiile pe care consumul de ardei iute le are asupra s─ân─ât─â┼úii noastre! 1. Reduce riscul de stop cardiac

Ardeiul gras con┼úine cantit─â┼úi importante de vitamina B6 ┼či acid folic, recomandate pentru prevenirea aterosclerozei, a bolilor de inim─â ┼či a diabetului. Cele dou─â componente sunt foarte importante pentru reducerea nivelului ridicat de homocistein─â care provoac─â deteriorarea vaselor de s├ónge, fapt ce duce la apari┼úia riscului de stop cardiac sau accident vascular cerebral.

┼×i ardeiul iute regleaz─â circula┼úia s├óngelui ┼či favorizeaz─â dilatarea vaselor de s├ónge. ├Än plus, acesta stimuleaz─â activitatea inimii ┼či previne riscul apari┼úiei atacului cerebral.