76% dintre români preferă să bea acasă cafeaua de dimineaţă

1 2 jpg jpeg

Cafeaua de dimineaţă, ca parte din obiceiurile zilnice ale românilor, este consumată acasă în proporţie de 76%, fiind un stimulent mental de la primele ore. În acest mediu familiar, majoritatea consumatorilor români se pregătesc pentru activităţile din timpul zilei, aşa cum relevă un studiu Nescafe.

Românii aleg să îşi savureze cafeaua alături de familie, pentru trei sferturi dintre consumatori propriul cămin fiind locaţia perfectă pentru cafeaua de dimineaţă. Pe lângă gustul foarte bun, cafeaua este considerată, în acelaşi timp, unul dintre cele mai plăcute moduri de a începe ziua şi un aliat pentru întreaga zi.

Consumul de cafea solubilă 100% naturală este parte dintr-un stil de viaţă activ şi echilibrat, care începe cu un mic dejun sănătos şi continuă cu mişcare înainte de a merge la serviciu. Astfel, savurată înainte de activităţile solicitante, cafeaua poate îmbunătăţi memoria şi capacitatea de concentrare.

”În mare parte, obiceiurile de consum ale românilor includ o cană de cafea de dimineaţă, care se încadrează într-un consum moderat de 2-3 căni de cafea. Cafeina din cafea are rolul de stimulent asupra metabolismului şi determină o activitate mentală mai intensă pe tot parcursul zilei, fiind un start natural benefic de la primele ore.”, explică Nicoleta Tupiţă, specialist în nutriţie Nescafe.

Alături de un mic dejun diversificat, bogat în vitamine şi minerale, consumul de cafea solubilă 100% naturală este parte a unui stil de viaţă echilibrat.

Studiul a fost efectuat impreuna cu agentia 360 Insights, pe un esantion de 825 persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 60 de ani, din mediul urban, in perioada Mai-Iunie 2012.