7.000 de români au făcut testul gratuit de hepatita C

1 2 jpg jpeg

În plus, românii îşi vor putea efectua testul în alte patru laboratoare noi: Baia Mare - Laboratorul Clinica Someşan şi Laboratorul Maraclinica, Iaşi - Laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ,,Sfânta Parascheva”, Ploieşti - Laboratorul Valahia.

Persoanele care doresc să se testeze trebuie doar să se adreseze laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş” sau celui mai apropiat laborator Bioclinica (dintre cele 70 la nivel naţional) sau partener, solicitând testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV.

În cadrul campaniei, iniţiate de Alianţa Pacienţilor Cronici din România, împreună cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş”, se pot efectua gratuit 50.000 de teste de depistarea a hepatitei C.

,,Este foarte important ca oamenii să conştientizeze faptul că hepatita C este o boală gravă, care, netratată, poate duce la ciroză şi cancer hepatic. Pentru hepatita virală C testarea este singura modalitate de diagnosticare din timp a bolii”, a declarat Marinela Debu, preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.

Lista laboratoarelor este disponibilă pe site-ul campaniei, www.afladec.net, sau la numărul de telefon 021.326.00.36, număr cu tarif normal.