7 miracole pentru ten, direct din natur─â (P)

1 2 jpg jpeg

Ulei din seminţe de cactus

Uleiul de seminţe de cactus este un antioxidant de zece ori mai puternic decât uleiul de Argan. Adevarat "botox" natural, acest ulei miraculos este foarte greu de obţinut, un litru de ulei rezultând prin presarea manualî la rece a aproape două tone de seminţe uscate de cactus.

Cu o concentra┼úie mare de vitamina E - de peste 1000 mg/kg -, dar ┼či de acizi gra┼či nesatura┼úi - din care peste 60% acid linoleic - uleiul de seminte de cactus Opuntia Ficus Indica stimuleaz─â formarea ceramidelor, reface stratul hidrolipidic, fiind un puternic antioxidant cu intens efect de lifting.

Proprietăţi:

- reduce semnificativ ┼či previne ridurile ┼či semnele de ├«mb─âtr├ónire a pielii; - atenueaz─â cearcanele; - hidrateaz─â ┼či hr─âne┼čte pielea ├«n profunzime; - reda luminozitatea ┼či stralucirea fe┼úei; - accelereaz─â regenerarea celular─â; - tonifiaz─â tenul, g├ótul, zona decolteului ┼či a bustului; - estompeaz─â cicatricile.

2 jpg jpeg

Ulei de sâmburi de struguri

Considerat de speciali┼čtii in beauty un adevarat elixir al frumuse┼úii, uleiul de s├ómburi de struguri este utilizat ├«n industria cosmetic─â la scara tot mai larg─â. Acesta se reg─âse┼čte ├«n compozi┼úia lo┼úiunilor cosmetice, a uleiurilor de corp, ├«n ┼čampoane, s─âpunuri ┼či balsamuri de corp, iar o cura de ulei de s├ómburi de struguri din c├ónd ├«n c├ónd este mai mult dec├ót binevenit─â.

Uleiul de s├ómburi de struguri este bogat ├«n vitaminele E si F, zinc, cupru, seleniu, dar mai ales ├«n acid linoleic, polifenoli ┼či procianidine ÔÇô agen┼úi anti-├«mb─âtr├ónire de 50 de ori mai puternici dec├ót vitamina E ┼či de 20 de ori dec├ót vitamina C. De asemenea este bogat ├«n acizi gra┼či nesatura┼úi (89%): oleic, linoleic, palmitic ┼či stearic.

Proprietăţi:

- antioxidant, nutritiv, hidratant, emolient, nu las─â urme grase, penetreaz─â rapid pielea ├«n profunzime ┼či catifeleaz─â;

lupt─â ├«mpotriva radicalilor liberi care pot duce la ├«mb─âtr├ónirea prematur─â ┼či apari┼úia prematur─â a ridurilor;

- hidratează pielea în profunzime;

- are propriet─â┼úi astringente, care ajut─â la desfundarea ┼či mic┼čorarea porilor ┼či este un foarte bun remediu ├«mpotriva acneei;

- are efect cicatrizant, antiinflamator ┼či antibacterian, regenerant;

- joac─â un rol important ├«n stabilizarea colagenului ┼či a elastinei ├«n piele;

-

2 jpg jpeg

Ulei de sâmburi de caise

Uleiul de s├ómburi de caise este recomandat pentru toate tipurile de piele, de la tenul matur, tern ┼či obosit, p├ón─â la pielea sensibil─â ┼či uscat─â. Este de asemenea recomandat persoanelor care sufer─â de acnee, irita┼úii, puncte negre, inflama┼úii sau eczeme.

Uleiul de caise protejeaz─â pielea de ac┼úiunea nociva a razelor solare ┼či de vant.

Folosit ├«n mod frecvent, uleiul de s├ómburi de caise ├«mbun─ât─âte┼čte aspectul pielii afectate de celulit─â ┼či red─â elasticitatea la nivelul epidermei.

Uleiul de samburi de caise poate fi utilizat ┼či ├«n locul demachiantului zilnic. Va ├«ngriji pielea sensibil─â din jurul ochilor, dar ┼či pe cea din zona delicata a g├ótului ┼či a decolteului.

Uleiul de caise este bogat ├«n antioxidan┼úi naturali, acid linoleic (Omega 6) ┼či acid oleic (Omega 9) ┼či ├«n vitaminele B1, B2, B6, B17 ┼či E. Datorit─â antioxidan┼úilor, uleiul de s├ómburi de caise lupt─â ├«mpotriva radicalilor liberi ┼či previne formarea ridurilor ┼či ├«mb─âtr├ónirea prematur─â a pielii. Complexul de vitamine are efect regenerant si revitalizant pentru piele, iar vitamina E confer─â hidratare, red─â fermitate pielii, un aspect bine conturat ┼či ├«nlatur─â ridurile.

Acidul linoleic reduce pierderea de ap─â din epiderm─â ┼či men┼úine hidratarea la nivelul acesteia.

2 jpg jpeg

Ulei de nuca de Macadamia

Uleiul de nuca de Macadamia este extrem de eficient ├«n tratarea afec┼úiunilor pielii. Foarte hr─ânitor pentru piele, uleiul de Macadamia este o surs─â extraordinar─â de calciu, con┼úine complexul de vitamine B, fosfor ┼či fier.

Uleiul de Macadamia are cea mai mare concentra┼úie de acid palmitoleic (acid gras monosaturat omega 7), acid care se g─âse┼čte din belsug ├«n pielea noastr─â ├«n anii tinere┼úii, dar care scade pe m─âsura ce ├«naint─âm ├«n v├órst─â. Utilizarea constant─â a uleiul de Macadamia va conferii pielii suplete ┼či elasticitate.

Uleiul de Macadamia este hidratant ┼či emolient. Hidrateaza pielea ├«n profunzime ┼či, spre deosebire de alte uleiuri, se absoarbe foarte rapid ├«n piele. Bun emolient, men┼úine hidratarea pielii timp ├«ndelungat.

Uleiul de Macadamia amană apariţia ridurilor!

2 jpg jpeg

Concentra┼úia mare de acid palmitoleic ┼či de acid oleic ajut─â la ├«mb─âtr├ónirea prematur─â a pielii, am├ón├ónd apari┼úia ridurilor. Uleiul de Macadamia regenereaz─â podoaba capilar─â. Cu un scalp s─ân─âtos, p─ârul t─âu va radia de frumuse┼úe ┼či str─âlucire. Mai mult, acesta trateaz─â vergeturile, cicatricile ┼či irita┼úiile.

Bogat ├«n vitaminele A, B1, B2 si E, minerale ┼či antioxidanti, uleiul de Macadamia combate radicalii liberi ┼či contribuie decisiv la regenerarea rapid─â a celulelor. Micile r─âni sau irita┼úii pot fi vindecate foarte u┼čor cu ulei de Macadamia, un adevarat miracol al naturii.

Ulei de susan

Uleiul de susan, bogat ├«n vitaminele B si E, se adapteaz─â bine la pielea gras─â, fiind u┼čor de absorbit ┼či seboechilibrant, non-camedogenic.

Este recomandat pentru pielea uscat─â ┼či calmeaz─â pielea predispus─â la eczeme. Se poate adauga la cremele obi┼čnuite sau se poate folosi ca atare; foarte bun pentru zona sensibil─â din jurul ochilor, previne formarea ridurilor ┼či re├«mprosp─âteaz─â privirea, conferindu-i un aspect proasp─ât ┼či odihnit.

De asemenea se poate folosi ├«n prepararea ma┼čtilor homemade, pentru tipurile de piele gras─â, ├«mpreun─â cu argila verde sau alb─â. ├Än m─â┼čtile pentru piele uscat─â ┼či foarte uscat─â se poate folosi ├«mpreun─â cu iaurt ┼či miere pentru a-i da ┼či efect antirid.

Uleiul de susan c─âldu┼ú, aplicat ┼či masat pe scalp ┼či pe lungimea p─ârului, p─âtrunde adanc ├«n interiorul firului de p─âr hr─ânindu-l ┼či l─âs├óndu-l m─ât─âsos ┼či str─âlucitor.

Datorit─â con┼úinutului ridicat de vitamina E, se poate adauga ├«n ┼čampon (nu mai mult de 5 pic─âturi) sau ├«ntinz├óndu-l pe p─âr ca atare.

Este foarte bun ┼či ca ulei pentru masaj, fiind relaxant, decongestionant ┼či calmant. Deasemenea poate fi folosit ┼či dup─â du┼č ├«n caz de piele foarte uscat─â. Indicat ┼či ca ulei post epilator pentru a calma irita┼úiile provocate de cear─â sau zg├órieturile provocate de lam─â.

2 jpg jpeg

Ulei de jojoba

Uleiul de Jojoba este bogat ├«n vitamina E ( tocoferol, antioxidant natural ), F ┼či minerale care ajut─â la prevenirea ├«mb─âtr├ónirii premature a pielii ┼či la restabilirea ph-ului natural. ├Än plus are o caracteristic─â cu totul singular─â: are o structur─â foarte similar─â cu cea a sebumului uman, substan┼úa pe care organismul nostru o produce pentru a proteja pielea ┼či a o men┼úine hidratat─â. Ac┼úiunea sa antiinflamatoare ┼či emolient─â ├«l face util ├«n caz de arsuri, eczeme, psoriazis.

Propriet─â┼úi ┼či utiliz─âri:

- pe unghii, pentru a le întări

- pe scalp, în caz de matreaţă

- pentru a ajuta pielea sa se regenereze ├«n caz de arsuri ┼či r─âni

- pe ten ┼či ├«n jurul ochilor ├«n locul obi┼čnuitei creme hidratante

- pe gene pentru a le face mai rezistente

- ca masc─â pentru p─âr uscat ┼či casat

- înainte sau după sarcina pentru a preveni vergeturile

- pe pielea copiilor pentru a evita roseata pielii

- ideal pentru masaj, chiar si combinat cu uleiuri esentiale: lipsa de grasimi permite o absortie excelenta in piele, lasand-o moale si catifelata.

Una din principalele proprietati ale uleiului de jojoba este aceea de a fi un bun antirid, puternic penetrant cu care ridurile prezente pe fata pot fi usor combatute. Printre alte proprietati ale uleiului de jojoba le gasim pe cea hidratanta si emolienta, care permite sa contracareze in mod eficient exfolierea epidermei.

2 jpg jpeg

Ulei de avocado

Uleiul de avocado are multiple proprietati si utilizari posibile. Foarte bogat in vitamine ( A, B, C, D, E, H, K, PP), uleiul de avocado contracareaza foarte bine imbatranirea celulara si aparitia ridurilor, fiind perfect pentru tratamente anti-age. Se gaseste atat in cosmetice traditionale cat si in cele de ultima generatie.

Proprietati:

- regenerant, restructurant, anti-age

- calmant, protector, reda elasticitatea pielii fragile

- foarte penetrant, protejeaza pielea de agresiunile agentilor atmosferici.

- hranitor si regenerant capilar.

Datorita continutului sau de substante nutritive, uleiul de avocado catifeleaza, tonifica, restructureaza epiderma si stimuleaza cresterea parului. Efectul sau hidratant si regenerant il face sa fie foarte util pentru repararea pielii uscate si deteriorate.

Face minuni asupra parului uscat si opac si este foarte indicat si pentru protejarea pielii de efectele negative ale soarelui, daca este asociat cu uleiul de masline. Pe pielea fragila dezvolta un efect calmant, protector impotriva agresiunilor agentilor atmosferici, conferind elesticitate si catifelare.

2 jpg jpeg

Descoperiti AICI intreaga gama de uleiuri si unturi cosmeticeBIO & PURE Elements din magazinul BIO-Cosmetics, magazin recomandat de www.clicksanatate.ro