7 lucruri pe care nu le ştiai despre candida

2 jpg jpeg

Mâncărime, senzaţie de arsură, scurgeri vaginale şi durere, acestea sunt o parte din cele mai cunoscute simptome ale infecţiei cu candida. Dar ştiai că această infecţie nu este neaparat o boală genitală?

Se pare că există mai mult de 20 de specii diferite de candida pe şi în corpul fiecărei persoane, care poate provoca o infecţie nu neaparat vaginală.

Dacă vrei să te protejezi, iată ce trebuie să ştii despre candida:

1. Candidoza nu este cea mai frecventa infecţie vaginala Cea mai comună infecţie vaginală este vaginita bacteriană (BV), o infecţie cauzată de dezvoltarea excesivă a bacteriilor în vagin. Dacă te auto-tratezi, crezând că ai candida, dar simptomele nu se ameliorează, mergi la ginecolog pentru a afla exact de ce tip de infecţie suferi. 2. Candida poate deveni rezistentă la tratamentele Două din trei femei care cumpără medicamente pentru candida, nu suferă de această afecţiune, potrivit Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane. În timp, corpul tău poate deveni rezistent la tratament, ceea ce va îngreuna lupta cu candida, atunci când chiar vei avea această infecţie. Citeşte continuarea pe clickpentrufemei.ro